Actueel

stempotlood

Lerarendag 2019

Op 22 februari 2019 organiseren wij een Lerarendag Over de Verkiezingen 2019.

Schrijf je in voor de masterclasses en workshops vanaf 2 januari.

 

Geplaatst op:
08 november 2018
leerlingen in het Vlaams Parlement

Dagprogramma's schooljaar 2018-2019

Binnenkort starten we met de inschrijvingen voor de educatieve dagprogramma’s voor het schooljaar 2018-2019.

Wil je er graag bij zijn met je klas(sen)? Bel dan vanaf maandag 16 april 2018 met Katrien op het nummer 02 552 40 47.  We starten om 8 uur met het noteren van reservaties.  

De dagprogramma's zijn snel volgeboekt, wacht dus niet te lang om ons te bellen!

Geplaatst op:
19 februari 2018
Cover How to fall apart

How to fall

"How to fall apart, a true love story" is het opmerkelijke verhaal van twee mensen die elkaar vinden door afscheid te nemen. Het is een indringende en moedige getuigenis over burn-out, die aantoont hoe depressie ook een positief keerpunt in het leven kan zijn.

De documentaire "How to fall apart, a true love story" en het bijhorend educatief pakket voor het onderwijs werd ontwikkeld voor jongeren van de derde graad van het secundair onderwijs maar kan zeker ook gebruikt worden in het hoger of volwassenenonderwijs.

Het pakket helpt leerkrachten en jongeren om in klasverband moeilijke thema's als depressie en zelfdoding bespreekbaar te maken. Er worden ook praktische tools aangereikt: hoe pak je dat aan, als je een vriend(in) hebt die in de put zit?

De edukit is gratis te downloaden via www.howtofall.be onder 'edukit'.

 

 

 

Geplaatst op:
15 maart 2017
Snaportage

Snaportage

Hanne en Armin op snaportage in het Vlaams Parlement. Ontdek samen met hen wat een minister komt doen in het Vlaams Parlement, wat volksvertegenwoordigers over hun job vertellen, wat de voorzitter doet, wat op het menu staat, .....

Geplaatst op:
15 oktober 2016
Educatieve Stemtest

Educatieve Stemtest

Stemtesten en stemwijzers zijn een veelgebruikt instrument bij verkiezingen. Alleen jammer dat ze zo kort online beschikbaar zijn. Want heel wat leraren vinden de stemtest een handig instrument om in de klas mee te werken, ook buiten verkiezingsperiodes. Daarom hebben we, samen met Tree Company,  van de Stemtest 2014 een Educatieve Stemtest gemaakt met meer uitleg over moeilijke woorden en filmpjes waarin prof. Kris Deschouwer uitleg geeft. Handig om met leerlingen in de klas te doen. En met een apart boekje met tips en methodieken voor de leraar om er meer uit te halen. 

Geplaatst op:
03 oktober 2016
Op Stap tussen Tekens Brochure

Op wandel door de O-L-V-ter-Sneeuw-wijk

Combineer je bezoek aan het Vlaams Parlement met een ontdekkingstocht door de mooie Onze-Lieve-Vrouw-ter-Sneeuwwijk.

Het Vlaams Parlement ligt in een stukje Brussel met een rijke en tot de verbeelding sprekende geschiedenis. Auteur en Brusselkenner Eric Min schreef een literaire en artistieke wandeling doorheen deze boeiende wijk, waar ooit kunstenaars, schrijvers, zelfbewuste burgers en absintdrinkers huisden. Ontdek die geschiedenis en download hier de brochure of neem ze mee wanneer je het Vlaams Parlement bezoekt.

Wie niet op bezoek komt in het Vlaams Parlement kan de brochure bestellen. Ze kost dan 2 euro.

Geplaatst op:
29 september 2016
20 keer kunst kijken in het Vlaams Parlement

20 keer kunst kijken

Wie het Vlaams Parlement bezoekt, kan niet om de kunst heen. Ze is alom tegenwoordig in veel verschillende vormen. Sommige werken werden in opdracht uitgevoerd, andere spelen in op de activiteiten van het Vlaams Parlement. De kunstcollectie omvat meer dan 300 werken, van piepklein tot monumentaal.

Om de bezoeker een inkijk te geven in de kunstcollectie van het Vlaams Parlement, presenteren we in deze brochure 20 kunstwerken. Bij elk kunstwerk vindt u overwegingen bij het werk en informatie over de kunstenaar.

Download de brochure '20 keer kunst kijken' hier of neem hem mee wanneer u in het Vlaams Parlement bent.

 

Geplaatst op:
28 september 2016
cover_3aso_lln_map

Map voor leerlingen aso, kso, tso (3e graad) is geactualiseerd

Je kunt de vernieuwde map vanaf nu bestellen of downloaden.

Geplaatst op:
29 juni 2016
Lerarendag Radicaal - Niet extreem

Lerarendag 4 maart 2016 Radicaal - niet extreem

Conflictpreventie op school.  260 leraren namen deel. 

 

 

Geplaatst op:
08 maart 2016
Normaal Radicaal: online seminarie over radicalisering en identiteit

Normaal Radicaal: Online seminaries over radicalisering en identiteit

Al een hele tijd worden politiek en media beheerst door het begrip ‘radicalisering’. De verantwoordelijkheid voor preventie en detectie komt grotendeels bij het onderwijs terecht. Het Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie organiseerde dit werkjaar 3 gratis online seminaries. 

De eerste sessie ging over terminologie, de tweede sessie ging over historische vormen van radicalisering en de processen en mechanismen die maken dat gewone mensen in staat zijn tot buitengewoon gewelddadige dingen, de derde sessie staat gepland op 16 maart en gaat meer specifiek over onderwijs.

Hiervoor kun je nog steeds inschrijven. Via www.herinneringseducatie.be/normaal-radicaal kun je alle informatie terugvinden.

Geplaatst op:
08 maart 2016

Pagina's